In deze gids leer je hoe je de automatische backup van website-inhoud aanschaft en hoe deze functie werkt.
Aankoop van de functie
De automatische back‑up kun je bij elk premium‑pakket bijkopen; in de gratis versie is deze functie niet beschikbaar.
Je selecteert hem eenvoudig in het bestelformulier door het juiste vakje aan te vinken.

Automatische back-up kan worden gekocht:
1. Bij aankoop van een nieuw pakket
2. Bij het handmatig vernieuwen / verlengen van een pakket
3. Bij het upgraden naar een hoger pakket (als de service nog niet is gekocht)
De prijs van de extra dienst is afhankelijk van het premium pakket dat je hebt gekozen. Houd er rekening mee dat je later de mogelijkheid hebt om je gekozen premium pakket aan te passen. De uiteindelijke prijs wordt tijdens het afrekenproces duidelijk weergegeven, voordat je de bestelling plaatst en betaalt.
De verschillende prijzen per pakket ontstaan doordat een groter project en een hogere aanbetaling een grotere inzet vereisen.
Als je deze betaalde dienst wilt annuleren, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag met aanpassingen aan je prepaid‑producten en een eventuele terugbetaling.
Functieregels
Automatische back-ups worden dagelijks om 05:00 uur gemaakt (met betrekking tot de tijdzone van het project), maar er worden altijd maar 3 automatische back-ups opgeslagen:
Gedurende de 1de week worden deposito's van de laatste 3 dagen bewaard.
Tijdens de 2de week van de afgelopen 2 dagen en de laatste zondag.
Vanaf de 3de week behouden we de aanbetaling vanaf de ochtend van de betreffende dag en de laatste 2 zondagen.
De automatische back-up is dus vanaf de ochtend van elke dag beschikbaar en kan worden hersteld vanaf maximaal 3 weken in het verleden.
De opslagruimte die nodig is voor back-ups is niet inbegrepen in de beschikbare opslagruimte voor het huidige pakket, dus automatische back-ups nemen geen ruimte in beslag op je project. Dit geldt dan niet voor handmatige back-ups.
Wanneer er twee identieke back-ups worden gemaakt (er zijn geen wijzigingen aangebracht in het project en er is een back-up gemaakt van dezelfde site-inhoud), wordt een dubbele back-up gemaakt waarvoor geen extra ruimte op de server nodig is. Als een dergelijke dubbele back-up wordt verwijderd, wordt er geen serverruimte meer toegevoegd.
Als onderdeel van automatische back-ups wordt de volledige inhoud van het project opgeslagen, inclusief gebruikersgegevens, zoals bestellingen in de e-shop of informatie over geregistreerde gebruikers. Er wordt echter geen back-up gemaakt van de inhoud van mailboxen (e-mails).
Pagina's herstellen vanaf een back-up
Een project kan worden hersteld vanaf een back-up in de sectie Back-up en herstel, waar ze samen zijn met handmatig gemaakte back-ups (die beschikbaar zijn in het standaardpakket).
1. Klik in het projectdetail op Administratie en vervolgens op Back-up en herstel.

2. Klik op Herstellen voor de geselecteerde back-up.

3. Bevestig met de knop Backup herstellen.

4. Je hebt de back-up succesvol hersteld.

5. In het gedeelte Back-up en herstel kun je het maken ook pauzeren door op de knop Pauzeren te klikken.