Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

Dit artikel beschrijft hoe je een domein kunt toewijzen zonder deze over te dragen naar Webnode. Het gebruik van jouw eigen domein op de website maakt deel uit van onze Premium functies. Het is daarom noodzakelijk om eerst een Premium pakket aan te kopen. Als je geen actief Premium pakket hebt op jouw website, kan je hier verder gaan.

Wijs het domein toe op de Webnode-administratiepagina en stel de DNS-records vervolgens in de domeininstellingen van de huidige registrar in. Het toewijzen van een domein is meer geschikt voor diegenen die al ervaring hebben met het wijzigen van domeinrecords. Aangezien de instellingen niet door ons worden uitgevoerd, kunnen we je hier ook niet direct mee helpen. In geval van problemen is het noodzakelijk om contact op te nemen met de huidige domeinregistrar, die toegang heeft tot de instellingen van jouw domein. Webnode is niet verantwoordelijk voor de onjuiste instellingen van een domein dat niet door ons wordt beheerd.

Als je de instellingen van jouw domein aan ons wenst over te laten, kan je ook een domeinoverdracht aanvragen.

Domein toewijzen zonder overdracht

1. Klik op INSTELLINGEN in de editor van de website.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

2. Klik op Domeinen en vervolgens op Gebruik bestaand domein.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

3. Scroll naar beneden en klik op de tekst Kan ik mijn eigen domein gebruiken zonder overdracht? om deze uit te vouwen. Klik dan op de link in het paragraaf.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

4. Vul het domein in op de volgende pagina en klik op Voeg domein toe.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

5. Nu kan je de DNS-records zien, inclusief instructies om deze in te stellen. Je kunt deze records instellen voor het domein in het beheer van de huidige registrar.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

6. Als je ook de maildiensten van Webnode wilt gebruiken dien je ook de MX-records in te stellen. Als je geen gebruik wilt maken van de maildiensten van Webnode, ga dan door naar het volgende punt.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

7. Klik op Doorgaan op het einde van de pagina en je zal naar het Domeinbeheer worden geleid. Nadat je de DNS-records hebt ingesteld voor jouw domein kan het nog tot 24 uur duren voordat deze ook worden geactiveerd. Nadien is het ook nodig om het domein te verifiëren en om het als een primair domein in te stellen.

8. Om het domein te verifiëren dien je er enkel op te klikken in het Domeinbeheer.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

9. Eens deze is geverifieerd, zal de status op Actief staan. Nadien zal deze ook als primair domein ingesteld kunnen worden.

Hoe een Domein Toewijzen m.b.v. DNS-records

TIPS:

Wijzigingen aan de DNS-records kunnen ook op minder dan 24 uur geactiveerd worden, dus je kunt ook proberen om het domein eerder te verifiëren. Als het domein na 24 uur nog niet geverifieerd kan worden, controleer dan de DNS-records die je hebt ingesteld voor het domein. In dit geval raden wij je aan om de instructies opnieuw te bekijken, inclusief de notities. Zorg er ook voor dat er geen AAAA-record is ingesteld dat niet gekoppeld is aan Webnode (dat wijst naar een andere website dan de website waar je het domein aan hebt toegewezen). Er is ook altijd hulp beschikbaar in het Domeinbeheer, totdat het domein is geverifieerd.

Als je ook de MX-records van Webnode hebt ingesteld, kan je ook mailboxen aanmaken nadat het domein is geverifieerd. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

Als de DNS-records correct zijn ingesteld voor het domein, zal het https-certificaat automatisch binnen de 24 uur nadat het domein is geverifieerd worden geactiveerd. Het certificaat is gratis. Als deze nog niet zichtbaar is na deze tijd, neem dan gerust contact met ons op.