In deze handleiding leer je hoe je extra gebruikers kunt toevoegen aan je Webnode project, zodat zij samen met jou pagina's kunnen bewerken. Deze functie is handig als je hulp nodig hebt bij je website of samenwerkt met specialisten op het gebied van SEO, advertenties of vergelijkbare vakgebieden.
Elke gebruiker wordt uitgenodigd om samen te werken aan slechts één project. Als je één persoon toegang wilt geven tot meerdere projecten, moet je dit afzonderlijk doen voor elk project.
1. Klik in het projectdetail op Administratie en vervolgens op Administrators & editors.

2. Als alternatief kun je dit rechtstreeks vanuit de editor openen door op Instellingen te klikken.

3. Selecteer het tabblad Website editors en klik op Gebruiker uitnodigen.

4. Klik op de volgende pagina op Nieuwe gebruiker uitnodigen.

5. Voer het e-mailadres van de gebruiker in die je wilt uitnodigen en selecteer zijn/haar gebruikersrechten:
- Editors mogen pagina-inhoud bewerken, maar hebben geen toegang tot het websitebeheer en kunnen daarom geen premium services bestellen.
- Administrators mogen pagina-inhoud bewerken en hebben ook toegang tot het websitebeheer. Dit betekent dat ze e-mailaccounts kunnen aanmaken, een back-up kunnen maken van de website, domeinen kunnen registreren, Premium services kunnen activeren, facturen kunnen downloaden of andere gebruikers kunnen uitnodigen om de website te beheren. Ze kunnen de website echter niet verwijderen.
Klik vervolgens op Nieuwe gebruiker uitnodigen.

De uitgenodigde gebruiker ontvangt een e-mail met een link om de uitnodiging te accepteren. Als de gebruiker nog geen Webnode account heeft, kan hij/zij er één aanmaken door op de link in de uitnodiging te klikken. Volledige instructies zijn te vinden in het artikel Hoe een uitnodiging voor samenwerking op Webnode te accepteren.
TIP: De rechten van editors en administrators kunnen op elk moment worden gewijzigd. Klik op Bewerken naast de geselecteerde gebruiker en pas zijn/haar rechten aan. Je kunt de toegang ook op dezelfde plek intrekken door de gebruiker te selecteren en op Gebruiker verwijderen te klikken.
