Ebben az útmutatóban megtudhatod, hogyan készíts manuális biztonsági mentést a weboldaladról. Ez a funkció hasznos, ha nagyobb módosítást tervezel az oldalon, ha ki szeretnél próbálni valami újat, de vissza szeretnél térni az eredeti állapothoz, vagy ha véletlenül töröltél valamit tévedésből.
A biztonsági mentésben mindig az egész weboldal másolata készül el, ezért nem lehetséges az egész webhelyről csak egyetlen oldalt biztonsági menteni vagy visszaállítani.
A kézi biztonsági mentés prémium funkció, amelyhez Standard vagy Profi prémium csomagot kell vásárolni. A Standard csomag legfeljebb öt kézi biztonsági mentés létrehozását teszi lehetővé. A Profi csomaggal a kézi biztonsági mentések száma korlátlan.
1. A projekt részleteiben az Adminisztráció fül alatt kattints a Biztonsági mentés és helyreállítás gombra
2. A másik lehetőség a Biztonsági mentés készítésére közvetlenül a szerkesztőfelületen található a BEÁLLÍTÁSOK gombra kattintva érhető el.
3. A Biztonsági mentés ablakban kattints a BIZTONSÁGI MENTÉSEK KEZELÉSE gombra.
4. Kattints az Új biztonsági mentés létrehozása gombra.
5. Adj egy nevet a biztonsági mentésnek és kattints a Biztonsági mentés létrehozása gombra
6. A biztonsági mentésed elkészült és bármikor felhasználhatod weboldalad helyreállítására.

7. A biztonsági mentést törölheted is. Csak jelöld ki és kattints a Törlés gombra. 
TIPP: A kézi biztonsági mentések mellett automatikus biztonsági mentések is elérhetők, így mindig lesz biztonsági mentésed. Erről a funkcióról részletes információt a Hogyan működik az automatikus biztonsági mentés cikkben találhatsz.
TIPP: A biztonsági mentés mérete beleszámít a projekt teljes tárhelyébe, ezért ha elfogy a helyed a projekten, javasoljuk a régi, felesleges biztonsági mentések törlését.